• darkblurbg

Studiekeuze begeleiding

-Wil je gaan studeren maar heb je geen idee welke studie bij je past
-Ben je gestopt met werken en wil je (weer) gaan studeren maar weet niet wat
-Of ben je bezig met een opleiding die toch niet bij je past en wil je een andere studie

Dan is het studiekeuzetraject iets voor jou.

Het studiekeuzetraject is gericht op jongeren tot ongeveer 25 jaar en bestaat uit twee onderdelen. Het persoonlijkheidsonderzoek en de studie-interessetest.
Na het studiekeuzetraject weet je welke studies goed aansluiten bij jouw persoonlijkheid en wensen.

Het persoonlijkheidsonderzoek

De test is speciaal ontwikkeld voor jongeren die een MBO-, of HBO-/WO-studie willen kiezen en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het traject geeft je een goed beeld van jouw persoonlijkheid, kwaliteiten, uitdagingen, prestatie inzet en behoefte aan ondersteuning. En geeft je persoonlijke tips om over na te denken bij het maken van je studiekeuze.

De Studie-interessetest

Meet jouw interesses op basis van de studie-inhoud in de eerste 2 jaren van de opleidingen en meet jouw interesses op basis van meer dan 200 MBO-studies of 350 HBO-/WO-studies. De test past de vragen aan op jouw globale interessegebieden en geeft gericht advies over specifieke studies die bij jou passen.
De test geeft inzicht over het percentage waarmee de studies matchen met jouw interesses en genereert een overzichtelijke en begrijpelijk rapportage waarin alle studies zijn opgenomen die passen bij jouw interessegebieden.

Aanpak

Als eerste hebben we altijd een vrijblijvend intakegesprek. We maken kort kennis, je geeft aan wat je wilt en krijgt een idee wat het traject inhoudt. Je kunt een voorbeeldrapportage inzien. Een intakegesprek duurt ongeveer een half uur dit gesprek is gratis.

Als je akkoord bent gaan we aan de slag. De studiekeuzebegeleiding bestaat uit twee sessies. In de eerste sessie maken we verder kennis en bespreken we jouw kwaliteiten, interesses en eventuele belemmeringen.
Daarna maak je thuis de testen. Dat is een persoonlijkheidstest en een studiekeuze interessetest. Als je de test hebt afgerond ontvang je de rapportages van je coach.

In de tweede sessie bespreken we de testuitslagen en stel je jouw actieplan op zodat je weet welke studie het beste bij jouw interesses past en welke stappen daarvoor nodig zijn. De beide gesprekssessies duren maximaal 60 minuten.

Wat kost het

Een studiekeuze onderzoek van twee gesprekken en de testen kost € 160,- excl BTW.

Keuzes maak je zelf, daarbij wil ik je graag ondersteunen.
Neem dan cp met mij op voor een vrijblijvend intakegesprek. Je bent van harte welkom!

Algemene voorwaarden & Privacy

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring